Cico and Stuff

Mina tankar, mina väs & fräs, min vardag med vår lilla tokiga valp Cico

Påskägg & Pynt

Kategori: Shoping

Hittade de sötaste påskäggen på rusta för ett par guldpengar- passar perfekt för twinsen och för mina söner. Töserna fick självfallet pastellrosa & sönerna de pastellblå.
Skillnaden i äggen är innehållet- tjejerna får varsin napp, två par mössor, sockar och vantar. Tror inte de riktigt har åldern inne för godis än så länge ;)
Åh...och jag har hittat världens sötaste body...men eftersom de är minibebisar på under 3 kg, så får jag vänta att det växer på sig lite. Men har sett ett par cargo-liknande shorts från Ralph Lauren vill jag minnas, men även coola shorts & kjolar som skulle vara så läckra till denna:

The BRANDBaby Flounce Blue Striped body




...Im NOT a SHOPOHOLIC at All...
jag bara gillar att skämma bort folk som står mig nära hjärtat

Och idag har mamma & jag haft en skämma bort-dag. Var förbi frissan och klippte oss, sen hjälpte hon mig att sortera i mina garderober. Så jag passade på att skämma bort henne med mina produkter, gjort ansiktsbehandling, halvkropps inpackning, fixat händerna. Imorgon gör vi fötterna.

Kvalitativ shopping

Kategori: Shoping

Passade på att shoppa med sonen som sällskap när vi var i stan en sväng. Ändå haft en pissig dag, så varför inte förgylla den med lite eminenta fynd?!
Hittade de sötaste napparna, så jag haffade dem direkt. Jag och sonen diskuterade de olika färgerna/modellerna men beslutade oss för dessa:
Och de passar ju perfekt, ena tvillingen är en kopia av sin far, den andra av sin mor hahaha...så jag kunde verkligen inte låta bli.
Eftersom de är så ytte-pytte små...så passade jag på att köpa prematur strl på mössorna, så slipper de liksom ha nedhasade mössor. Hittade söta små rosa sockar där det stod "born 2012" så självfallet åkte de med av bara farten och lite annat smått och gott.
Köpte ett skötbord till de nyblivna föräldrarna, en smart sådan som de har användning utav även efter blöjåren. Man måste ju tänka fram i tiden, de blir stora sen. Så valet föll givetvis på en Hensvik efter ha skakat om de flesta skötbord de hade på IKEA.
Tyckte de var för rangliga & skrangliga, inte värt att investera i och den här växer med barnen och blir en söt bokhylla/lekförvaring då de börjar pinka på pottan.
Köpte även en mobil i en leksaksaffär när jag var ute på kundbesök i Haninge. De hade en så fin i trä med små fjärilar och blommor att jaa...faster drämde upp pluskan i kassan och pyntade glatt. Och...en jättesöt liten speldosa/gosse djur. En liten nallebjörn på en måne, som man drar i en stjärna sen spelar den nattinatt sång.
Men idag körde vi lite hardcore...en ny dvd eftersom lillfisen misshandlat den förra, fjärrisen har åkt i backen så många gånger att det är glapp i den, fanstyget låter som en jetmotor om man laddar en film i den...så jag tror att den kan sprängas vilken dag som helst.
Hittade en med USB-kontakt...ypperligt att koppla upp datorn & ha filmkvällar på. Har ju miljoner filmer på den ena datorn. Ett set nya koffeinbehållare inhandlades även idag. Behöver uppdatera min kopp-kollektion. Så söta koppar på indiska. Så japp, de slank ned men även lite påskpynt and crap.
Jag förvånar mig själv en smula...
Alltså påskpynt? Fråga mig inte vart det behovet kom ifrån...men tydligen är det dags nu då. Sist jag körde påskpynt and stuff var nog...hm...mmm...ja, kanske runt 20 års åldern?! Sedan dess har jag inte brytt mig om det hela.
Min axel är så förstörd, så tur att sonen var med och bar kassar. Fått en inflammation igen...det bara dunkar och drar, händerna svullnar upp och brinner. Shit happens liksom.
Vaknade även upp stylish med skrynklor över halva nyllet, ett öga som ett stekt ägg- svullet, puffigt och väldigt besvärande. Tippar på pollen. Bara en sådan där misstanke. Otrevligt att det bara är ett öga, hade sett mer symetriskt ut att komma med två golfbollar till ögon, snyggt kisande och...ja skrynklorna.
Min dag idag har vart fab, absolutley FAB.

Uppdatera din status!

Kategori: Vardag

Gillar ordbajsare på FB, som uppdaterar sina statusar...nu menar jag seriöst alltså, eller så har jag sjukt roliga vänner på min lista som får mig att flina. Sen finns det väl dom som stönar, men de skiter man ju i...man bara himlar lite lätt med ögonen och scrollar vidare (inte som patrasket på FL, som kan skriva löpmetrar om hur irriterande statusar kan vara...icke att förakta, den gröna avunden spökar även.)
Men skit i det nu...här kommer dagens skönaste:
Ibland älskar jag att läsa FB statusar, speciellt denna:

"Telefonledningen har fått ett träd över sig, simkortet e plötsligt inaktivt o galen häst rymde från hagen brevid mig och fick för sig att vara närgången, jag gick in i huset o drämde igen dörrn... vem pallar med sånt här drama en måndag?"

Dagens fniss helt klart -Livet på landet är sällan så fridfullt & idylliskt som det verkar, finns även dagar då allt uppenbarligen skiter sig där i bersån. Betonggettot kan äga vissa dagar uppenbarligen, mina måndagar består iaf inte av hästar på rymmen, omkullfallna trän och strejkande mobiler.


Dock har jag vart grymt duktig idag. Bara kände att nej, nu skiter jag i att jobba, har känningar i axeln igen -vilket jag vet kan komma att resultera i en inflammation om jag inte passar mig.


Och de som känner mig vet ju, att passa mig...ja, det gör jag ju då inte. Så jag & Cico körde bondpremis ;) kilade runt hörnet och greppade mig en latte "to go" (orkade inte ens brygga en termos, jag menar spontanitetens förfall- planera?! Heck No)



Snackade lite skit med grabbarna, innan jag haffat kaffet och lunkade iväg. Kom på en sak -hm...jag hade inte sminkat mig va? Nej just det. Ah, men tog jag allergimedicinerna? Eh, nej just det. Så...varför inte löpa linan ut, leva farligt helt enkelt?! Vi drar till skogs -där alla pollenstinna små björkar och annat skit som får en tårögd och läckert snorig finns.


Såg två små hundar komma med två damer...tänkte åh nej, nu kommer Cico få storhetsvansinne igen, dansa på bakbenen och luftjucka sig fram..fan också, kommer spilla kaffe på mig själv och bränna håret på ciggen.
Tanterna trodde det var en annan hund, samma ras...men när han började...ja luftjucka, skälla och dansa på bakbenen så insåg de snabbt att det var det inte.

Men, damerna var nyfikna...så vi talades vid. Visade sig vara tanten som stickar hundkläder, hennes kreationer jag köpte i höstas, när vi hämtat "den där"...(han är en smula på min utelista för ögonblicket). Så jag fick hennes nummer (hennes vännina promotar henne stenhårt *S*) och vi diskuterade hemsida åt hennes saker, eftersom hon är grymt duktig.
Hennes donnor näpsade till min odåga...tjoflöjt vad han trippade som en liten pärla -HA där fick du, tänkte jag i mitt stilla sinne.

Vi vek av mot skogen, skulle inte gå så länge hade jag tänkt. Men det var så enormt skönt så vi var och promenerade i minst en och en halv timme. Passade på att köra riktig offroad- finns perfekta kullar och berg att springa på som en skenande älg. Körde lite sök med odågan, men passade även på att sola på en stubbe medan han sniffade upp sig i brygga över allt spännande han kunde hitta i skogsbrynet.


Stirrade hypnotiserat på alla pippi fåglarna som flaxade omkring oss titt som tätt och de tokiga ekorrarna som for upp och ned i träden...hm...man kanske störde deras vibbar en smula, för livat var det...men skööönt. Lång borta hörde man ljudet av någon dagisgrupp, bad en smärre bön att de INTE skulle komma åt mitt håll och störa min frid.
Se där- ibland blir man bönhörd



Ryggen har nog aldrig mått så fint, som efter den där mjölksyre turen. Men...min axel är inte helt på banan än...känner av den. Har inte tid att pumpa pillren och sitta still med armen...så ska försöka köra tigerbalsam och värme, kanske har man tur att det lägger sig (yeah right..som om du har den turen...SITT på händerna så kanske det funkar).


Långa Armar Igen

Kategori: Shoping

Börjar bli dags för att storshoppa...släpa hem kassar med käk. Funderar på om jag ska pallra mitt lilla ass till bilen och ta en grand tour och fylla på. Frågan är bara vad. Göra shopinglista?

Sitter och rekar på nätet och bläddrar bland erbjudanden :) och funderar på om man skall köpa sig en ny hundbur modell mindre, för den jag har käkar upp halva bagaget just nu, men funkar perfekt hemma. Lillfisen vill åka ut till moster idag? Mnja...kanske inte direkt vad jag har i tankarna, dock så har jag sett en nice liten hundbur därute som jag funderar på om jag ska köpa?! Shoping förbud på mig? Hahaha...det funkar ju sällan ändå.
Även blocketsurfat mig på hundväskor & burar, för sötnöten ska ta hem hunden till sig...så han behöver kunna släpa på odågan om han ska ut och golfa sig på banorna. Kan inte låta bli att fnittra lite, lycka till...försök spela golf med Cico i släptåg?! Men vill han, så får han. Rent av kanske valpen klarar av att softa och inte skälla på alla bollar när de smackas iväg?!

I bebisgömman

Kategori: Hjärtat från/till/om/för <3

...alltså, jag vill ju bli faster snart...men de där små liven verkar ju vägra släppa navelsträngen. Var helt euforisk förra veckan -hon läckte. Ja men se på fan, då kommer de snart då? Eller nähe...val väl bara slembobban som löstes upp då, för jag fick inga glada nyheter lagom till frullen.
Jag har sagt sedan innan de ens visste att de själva väntade barn, att det blir tvillingar. En av varje. De vrålade nej, never..blir en bebis punkt. Tänkte hehehe...jo, men säkert, de har visst missat att mamma haft 2 tvillingpar på G. Dock fick de ta bort det ena paret, det andra blev bara en.
Själv är jag grymt tacksam för att man bara fått en i taget. Två på samma gång, mnjae...låter lite besvärligare liksom. Ursh.
Men brorsan & hans dam behöver onekligen en i varje famn, så de inte har tid att tjaffsa med varandra utan njuta av bebistiden. Lite coolt är det med mitt "6:e sinne"...de hade bråkat och han hade kastat sin ring, de letade som galningar efter den utan att hitta ringen. De var så ledsna, att köpa & gravera en ny är inte samma sak. Så sitter vi hemma hos syrran och pratar om det, innan vi skulle ut i skogen med hundarna.
Får en flashback, känner att jag vet nog vart ringen är. Så efter vi gått i skogen, så tar vi bilen hem till dem. Tar med mig brorsans tjej, tar typ 3 minuter och jodå...ringen låg faktiskt nedanför trädet mellan berget. De var överlyckliga och trodde inte sina ögon.
Så när de äntligen sa att de väntade barn, garvade jag och sa...jaha, tvillingarna?! Efter första UL ringde de -jo men tvillingar it is ;) men de inbillade sig att det är två tjejer. Det tror jag inte, jag tror att det är en av varje faktiskt. Flickan kommer bli lik papsi och pojken blir efter sin mor- brorsan har ju blå ögon och hans donna har bruna så jag tror att de få varsin kopia av sig själva. Får väl se om det stämmer...bara dagar kvar nu innan de ska komma. Värsta är att de har snott "mitt" tjejnamn hahaha...men det får de gärna behålla (med tanke på vilket fult namn de själva hade, sorry...men seriöst me no lajk)
Min lilla sötnöt vill tydligen att vi skaffar en till, fick lov att ta mig en funderare på det hela. Nog för att jag inte har något emot fler, men man måste ändå överväga de närmsta 20 åren, så att säga. Barn är lätta att skaffa men tuffare att ta hand om, krävs liksom liten insats utav tillverkarna hahaha och ja, jag gör inte denna resa själv. Som jag har sagt...blir det fler så är det ringmärkning som gäller.

Intressant

Kategori: Jobbet

Idag ska man tydligen ha lite utvecklande samtal. Jag hoppas att det verkligen blir det och inte en massa bs som vanligt, där man försöker peka med hela handen och skylla sig än hit och dit som inte är konstruktivt för fem öre. Att man inte har kapaciteten att ge feedback är illa, man kan inte samarbeta om det inte är konstruktiv kritik eller att man förklarar sig.
Jag vet inte, men när det gäller kreativitet så är det vingar som gäller, att man har förtroende och respekterar andra. Men...på den punkten vet jag att det är ambivalent som bara den. Och hur man tilltalar människor är även det en viss skillnad.
Har fått lite sms och mail, som fått mitt hår att stå rakt upp av ilska. Det är sådant som inte känns okej och vill man ha min respekt, så är det inte den rätta vägen att försöka hoppa på mina nerver eller försöka knäppa mig på näsan. *S*...är en oxe i själen, helt klart...så det är bara det röda skynket som svävar och sen är det kört.
Jag är en snäll människa i själen, jag gör oftast mer än jag egentligen behöver...men äta skit obefogat, det gör jag inte och nu är jag ändå på väg mot den berömda medelåldern, eller om jag är medelålders kanske...vad vet jag, jag känner mig inte som en gammal kärring i vart fall hahaha eller ja, kroppen orkar väl inte allt som när man var 25 alla gånger, men men...
Har även lärt mina barn att man ska respektera andra människor, försöka tänka sig för även om man är arg att vissa ord och meningar kan man aldrig ta tillbaka, gjort är gjort och skadan är skedd. Visst den yngste är under uppbyggnad, den äldre har begripit sig på det även om det blixtrar hos han ibland med :) man är väl inte mer än människa.
Så att hm...vi får väl se hur utvecklande det kommer att bli egentligen.

En smula lack eller bara...petar i ögat

Kategori: Allmänt

Nu börjar jag bli en smula less på alla som lånat pengar av mig. När man själv vill ha tillbaka dem, så uppstår tydligen det berömda...öh, asså...jaha...men...
Seriöst så pissar jag snett på "öh...men..." Varför ska jag ligga ute med pengar, när jag själv behöver dem? Och bäst av allt, ett samtal nyss för kapitalinhämtning -ah men du var ju skyldig mig...?! VAD DÅ EXAKT?! Nog för att jag kan ha guldfiskminne mellan varven, men för i helvete...hitta inte på nya saker och blanda inte ihop pengar för varor med privata lån. Ska bli intressant sen att höra vad jag nu skulle vara skyldig... försöket till inbillade avdragbara 150 spänn för?
Haft så där collekt-calls idag, börjar ju bli dags att langa upp cashen. En vägrar svara, eller kanske sover rent av...gör ju morgonrazzia. Men det behövs tydligen sparkas i asset innan det säger katchiiiing på min bank.
Just det, note to self: måste byta bank. Men...vad ska man välja nu då? Jaja...jag vet, aldrig nordea...
Och jag måste börja sortera upp pappershögar & to do-shit list. Drar man sig för det en smula? Ja, alltid. Varför? Vet inte, tråkgöra bara...eftersom när man väl lyft på asset och gjort det så är det en sådan befrielse och man undrar varför man drog ut på det från början?!
I ett nötskal!

Ouch och pollenpirat

Kategori: Hjärtat från/till/om/för <3

Då har man väl analyserat lilltån en smula och lagt ihop ett och annat. Allt har sin tid och plats, always. Suttit och bläddrat i huskataloger. Liksom insett att det blir nog billigare trots allt att dra ihop ett eget hus, än att köpa någon annans shabrak som man ändå kommer att vilja göra om, möjligen om man hittar ett nice hus med potential. Fast, potential kostar alltid extra pesetas. Mer än man tänkt sig. För rätt vad det är bryter man upp en vägg och inser att ojsan, nu kommer det kosta en hel del massa mer nollor efter, inte bra!
Funderade på att byta upp lyan mot något större, men alltså när man räknar på det hela- varför i hela helskotta ska jag byta upp mig ett par kvadrat och betala flera tusen i mellanskillnad? Jag menar...det ger inte bättre livskvalité i slutändan att bränna stålar på betongkomplex.
Hellre lägger jag de tusenlapparna extra på lite gräsyta. Lite livskvalité på hemmaplan. Nog för att jag kommer svära senare, när gräsmattan skall klippas, det skall skottas vintertid och det ska jävlas åt alla håll och kanter. Men jag älskar blommor, drar ju ut till syrran och lever rövare i hennes trädgård jämt. And I love it.
Och lilla valpen..klart han behöver en egen gräsplätt att pinka sönder sitt extrema revir på. Kacka i hörnen av tomten, liksom för att varna andra odjur. Kanske köpa sånna där coola höns...sjuttiotals hönor typ...dom är så grymt jävla coola hahaha. Jag är nog en bonde i själen kanske, jag vet inte.
Men när jag var liten så trivdes jag på landet, jag har vallat de flesta djur, provat att mjölka både kor & getter som liten. Jag hade en höna..eller kyckling heter det, jag grät när jag fick lämna henne...kunde inte ta med henne hem precis till Sverige. Hade vart knepigt i tullen. För att inte säga om hemma i en lägenhet i stan. En höna? De växer liksom :)

 

Och självfallet...

Kategori: Vardag

För en speciell, utvald person:
Sov sött :)

För allas tankar :)

Kategori: Allmänt

I mina tankar...

Kategori: Skönhet

Funderar på att göra one pice. Men funderar. Eller kanske 2. Men jag kanske bör börja med att fylla klart den jag redan har. Ska kanske förlänga den en bit till.
(and no it´s not me on the pic :)
Tyckte bara hon va söt & det var tatueringar jag tänkte på..så det passade finfint, en döskalle på armen är inte precis det jag har tänkt mig. För mig är det mer som en tuggumi tatoo som ungarna glatt klistrar på sig.
Kanske lägger ut en bild på min tatuering en vacker dag.

När livet sprang på en bakifrån...

Kategori: Vardag

Ibland får man lov att ta stunder, för att reflektera och fundera. När frågor poppar upp som man tidigare kanske skulle sagt ja till, utan ens en reflektion bakom.
Kanske är det så att med ålder, så kommer visdom? Hahaha...ja, det bör väl gå lite hand i hand, eftersom alla erfarenheter man har bygger upp en slags bild, som man vet inte är huggen i sten (som man kanske mer ansåg det som när man var yngre).
Just nu är det mer nyanserat...vad händer om man lyfter på sten A, vad blir följden av det? Vad innebär B egentligen? Vilka för eller nackdelar kan man fnula ut?
Men i slutändan...så är tankar ett virrvar av vilja, idéer, utförande och önskan. Så jag behöver helt klart stanna upp en smula. Jag har för mycket idéer, för mycket tankar...det börjar liksom bli trångt i skalleponken. Då är det dags för att trassla i nystanen. Få ordning, sortera ut och lägga upp kartan på bordet, så att säga.
Oavsätt vad, så känns det väldigt skönt faktiskt att jag verkar ha fått koll på hjärtat. Det har tagit sin tid att nå den punkten, men det känns som om jag kanske inte riktigt behöver gå vidare med fler undersökningar där. Eller *hostar*...det kallas väl för att parera det obehagliga snarare.
Jag vill nog vara lyckligt ovetandes ett tag till, jag menar...en kontrastvätska i venerna låter faktiskt inte som om jag behöver lägga till, på mitt CV om livets mindre lyckade tillfällen, jag har redan skådat mitt flimrande hjärtas förmak *S*...jodå, jag har sett klaffarna på ultraljud, inte lika sött som när man ser en bebis i naveltrakterna, liksom inte samma upprymmande känsla att se sitt eget hjärta picka.
Huvudsaken är att pumpen verkar fungera nu, vi får väl se men eftersom hjärtat är tyst, så blundar jag ett tag till. Herregud, ibland skulle man nästan börja fundera på vad man ska serva hos sig själv? Tycker det är för mycket nu. Börjar bli en smula döv, vet inte om det beror på skada eller om det är den förbannade släktsjukdomen som visat sig slutligen? Men det ringer i öronen från tid till annan. Kanske även därför man får migrän, utöver att nacken är en smula hackebiff.
Vad var det de kallade det...nackrosetten är en smula skadad och occipitalisnerven klämd. Så intressant att det heter så tjusigt, fast är så jäkla otrevligt att tvingas leva med.

Mamas badboy

Kategori: Vardag

Ibland har han humör för en armé ungar, ibland är han söt som socker. Idag har han vart det sistnämnda. Vi har gosat i soffan och myst. Han låg och pillrade mig i håret, så att...jo...jag somnade visst till en sväng. Illa värre. Fast å andra sidan behövde jag verkligen få återhämta mig en smula.
Och sötnötens massage var välbehövlig, kunde sträcka mig & träna lite, utan att man får de berömda låsningarna som vanligt, visst lite svullen i fingrarna idag, men det är väl blodcirkulationen som rullat igång som den ska, inga låsningar i händerna idag hehe...kanske är man inte lite lätt handicap när allt kommer omkring?!
Men jag är sjukt öm i nacken idag, nästan så att man mår illa när man petar på vissa ställen.
Där kan man snacka att det var på exakt de punkterna som olyckan smällde till för några år sedan och sen har man gått konstigt för att kompensera smärtan...vilket självfallet resulterar i...the big bad migrän och andra krux. Lite till & jag är en ny människa. Kanske lite mindre bitter, lite snyggare & sjukt mycket roligare hahaha.
Kom på mig själv att jag slarvat en smula med b-vitaminerna. Det tar på krafterna då. Man bouncar liksom inte tillbaka lika snabbt utan dem. Ska väl försöka masa mitt lilla ass över till läkaren för att kolla blodvärden igen och se om man ligger risigt till.
Märkt att blodtrycket är lite vajsing igen. Fast det beror väl på att man slarvar en smula, har inte hållt mig till strikt diet och det straffar väl sig hehe. Iaf har jag inte dragit på mig en ny gluten OD som sist, när jag trode att jag skulle dö av kramper.
Mamas stygga gosse ;)

Plats.

Kategori: Valpen

Den håriga sonen, en bild från helgen på landet :) Han är inte som alla andra hundar, han ska helst ha sin korg uppe på en stol, så han kan blicka över ägorna och känna sig lite så där "Im a herrgårdsägare, mina domäner is the shit, en smula posh, pimp and proud"

Livet på landet, eller the drive.

Kategori: Vardag

Behövde ju inviga den nya bilen med en grand tour ut till idyllen på landet. Lite saker är opraktiska i bilen, tex förvaringsytor. På min Nisse så fanns ett skönt armstöd mellan sätena, där man kunde peta ned dricka flaskan, samt solbrillsen. Nya bilen -bara handbroms och en askkopp?!
Sen de små urgröpta hålen där man kan lägga typ mobilen eller annat var väl inte heller stans bästa, men de funkar. Dummast är funktionen ställa in backspeglar, på min gamla oldie goldie, så är det elektriskt, allt sitter vid ratten. Den här behöver man koppla loss sig från bältet och ligga över passagerarsätet för att pillra in den spegeln. Ytterst opraktiskt.
Men jag älskar sätena, får inte så ont i ryggen när man kör långt, svankstödet sitter precis perfekt. Och hur har det gått att köra med växellåda nu då? Jo, förhållandevis rätt bra. Men behöver några timmar bakom ratten för man ska få till det lite tjusigare kanske. Har ett nästan mordförsök på mitt samvete hahaha...nä, inte så illa men en tvärnit vart det och då tappade jag visst kopplingen. Körde av gammal vana, som med automaten och se det gick väl inte alls det. Tydligen måste man växla?!
Lite så där att man ibland nästan får hjärnsläpp och bara, satan...vilken pedal är vilken...men bara för en sekund. Det gäller att planera körningen en smula bättre, inte riktigt fått in växlingen tycker jag personligen. Självfallet igår, när jag var aptrött och körde hem min sötnöt...så satte jag mig bakom ratten och bara...POFF...jaha...oj då, kärringstopp igen då. Stiligt värre. men när jag är trött så är jag slut i rutan totalt.
Märker att den drar snett. Jag ska tydligen ha den turen i livet, alla mina bilar ska vara lite...korkade. Höll på fara i diket när jag kraffsade på stereon när vi åkte mot stan, glömde av mig att den är lite lättare (servo antagligen) så man petar på ratten, sen är man helt fel ute.
Beror på att en söt liten tjej väckt mig flera gånger natten innan. En vänninas dotter var även hon med ute på landet. Söt som en docka är ungen & så gosig. Det är skillnad på tjejer och killar, hur de leker helt klart. Så syster & kompis tvättade bilar & städade ur, jag lekte med kidsen. Tog lilla sötisen och satte i ett bad, tvingade henne att tvätta håret, eftersom det inte är så poppis med hennes mor. Så jag stoppade henne & min lillfis i badet, sen var det rajraj i badkaret. My little ponys & bilar badade, blev borstade, körda och schamponerade.
Jag skulle kunna sno hennes dotter helt klart. Dock...posta hem henne varje natt. Mina barn har tack och lov alltid sovit nätterna igenom. På sin höjd vaknat, pipit och somnat om. Men inte varje timme med illtjut. My lordi lord, den donnan är inte att leka med.
Och...nu ska jag ut och softa en sväng i solen med en kopp kaffe, svära över min grovt brutna nagel som gör så ont att jag kan gråta om jag råkar nudda något. Hundskrällets fel. Det är alltid bra att ha något att skylla på -men odågan försökte smita ur buren i bagaget, då fick man dra igen snabbt så han inte skulle ut på vägen och bli mosad. POFF sa det så rök tumnageln. Nästan så man skulle behöva klistra på en tipp så den kan få återhämta sig i lugn och ro. Systersonen lyckades dräma till på fingret...jag GRÄT nästan av smärta, blodet sprutade och man bara mmmm....du kan FETGLÖMMA att du sitter på min jullista muhahaha....elaka barn!
Hahaha nä, men...inte långt ifrån efter man svurit och nästan dött av smärtvågen.

Skissar på nya uppdrag

Kategori: Jobbet

Har fått fria händer att ta fram underlag för nya visitkortsmallar. Damn nice. Eftersom det inte egentligen ens finns en logga, så tänker jag banne mig styla upp en. Har stört mig länge.
Sen tycker jag att man kan köra nytänk, skapa något unikt och som sticker ut. Så att folk minns en. Eller kortet i vart fall. Men jag vet även att det måste smöras upp i brygga för att tänka utanför ramarna. Traditionellt i all ära, men det lämnar ingen oberörd med blanka vita små kort, men något klotter på.
Det är konstnären i mig som slår knut på sig själv. Och jag gillar när man får fria händer och slipper bli bakbunden av tråkiga mallar.
Ska göra lite research, sen ska jag banka ihop några kanonfina förslag.

Släkten

Kategori: Allmänt

Folk klagar på facebook ibland, att de är de vuxnas lekplats och så där. För mig personligen har det inneburit att jag fått upp kontakten med en massa släkt som jag inte träffat sedan jag var en liten trulsig tösabit :)
Helt sjukt kul, en massa nya släktingar, så nu kan man ju lära känna de nya om man tröttnar på de gamla *muhaha*. Senast idag fick jag kontakt med en från pappas sida av släkten, superkul eftersom de vet jag så lite om. Har mest träffat tanter och farbröder, men inte den yngre ligan av släkten.
Och ny smider vi planer om en släktträff till sommaren. Lär bli sjukt kul att se alla in action. Hon jag pratar med verkar rolig i varje fall. Sen får man väl se. Kan bli en träff & sen önskar man att man aldrig sagt halv sju hahahahaha

Dagens Antioxidantboost

Kategori: Skönhet

Idag kör vi en smoothie med en färsk kiwi, hallon, gojibär, havtorn och tranbär, toppat med en halv lime och lite soya vaniljyouhurt...pudrat lite floursocker, så man inte svimmar av allt det nyttiga.
Här snackar vi en antioxidant boost som heter duga! Intressant smak, men kanske lite mer hallon i nästa. Jag är beroende av smoothisar helt enkelt. Nästa apparat på shoppinglistan är en råsafts centrifug (tror de heter så)...ska göra min egna frukostjuice.
Brukar roa oss med det på landet...alla barnen får välja frukt eller grönsak, peta ned i maskinen...scluuurp säger det sen spottar den juice åt ena hållet, skal åt andra. Och det gillar kidsen.
Min stående favorit är klassikern: Morot, Lime, Citron och en Apelsin. Så snuskigt gott. Annars avskyr jag morötter som juice, men i den kombinationen klarar jag allt ;)
Vad säger man...boosta den inre skönheten först, sedan kommer ytan efter ;)

Snillen Spekulerar om Reklam

Kategori: Shoping

Reklam kan irritera en ibland, så dumt så man bara undrar om de tror att alla är hypokondriker. Tänker på den här reklamen de pumpar ut om att tvål i flaska är skitfarliga bakteriehärdar, man bör införskaffa en automat som man inte rör, men duttar ut lite tvålklickar om man har händerna framför.
Jo men...jag undrar hur då folk tvättar händerna? Är det inte möjligen så att man först trycker på pumpen, får en klick tvål i handen, löddrar upp det och sedan sköljer av händerna?! Och om du nu har råkat trycka på pumpen innan...där de där lila bakterierna (säkert skitfarliga) liksom ligger och väntar på att kontaminera hela ditt liv, inte bara tvålflaskan...är det inte möjligen så, att de rent av blir bortsköljda i samma veva som du tvättar händerna?
Eller...sitter de och lurpassar på fingertoppen? Va?! Min äldsta och jag diskuterade dumheten i den reklamen igår, han pluggar ju med inriktning marknadsföring så det är kul att man kan debattera lite liggandes i soffan, utbyta teorier.
Är det verkligen så svårt att skölja en tvålflaska? Rent av ta en klick tvål och gnugga på pumpen om man nu tror att döden sitter i fingertopen?
Vi kom fram till att det är en rent idiotisk reklam, som försöker väcka folks renlighetshysteri, som självfallet då kommer öka de astmatiska problem som vi i västvärlden har, med vår hysteriska förbrukning utav antibakteriella medlen. En ny level på galenskapen. Den som skulle kunna tänkas köpa den är mormor. Hon är lätt hypokondrisk faktiskt *S*.
Återkommer igen när vi sett ett nytt inslag som får oss att fundera på marknadsföring och kampanjer som känns en smula...korkade!

Nu ligger du lisigt till, rugguggla!

Kategori: Valpen

Snart kommer jag få anfall...ett seriöst sådant. Har tillbringat gårdagen med att städa och fixa, så man kan jobba hemifrån med gott samvete, ta en fika i solskenet utan att känna att man har häcken full med "to do"-saker. Lämnar av liten fis på dagis efter ha dragit mig i sängen, tillbringat 20 hysteriska minuter att springa minst 24 varv för att hitta hemmanycklarna (hitta dem givetvis bakom brödrosten, svettig & lätt panikslagen -ett eminent ställe för inbillad Alzheimers-varning.)
Väl trallandes och klicketiklackandes över tangentbordet, så kvicknar man till...vad är det för ljud? Det rasslar och prasslar i köket? Hm...tittar in och pulsen exploderar. HUNDJÄVEL!!!! Den lilla ögontjänaren håller kaffefiltret i munnen, rör mig sakta mot han och med bestämd ton ber jag han att släppa. Jo, men tjena...ser hur ögonen börjar rulla på han, öronen fälls bakåt och jag skriker neeeeeej medan han galloperar som en galning, skättandes med sumpresterna efter sig....upp i SOFFAN...ta ta taaaa....3 varv, ned med skiten och grand tour över parketten, in i hallen, in till badrummet och man bara FOR FUCK SAKE!!! Din diaboliska lilla svinpäls, snart stoppar jag fan ta mig upp dig & ställer dig på balkongen, så fåglarna kan straffskita i din päls.
Blickar över det bajsbruna kaos han åstakom...förbannelse! Fram med städpryttlarna igen då. Den lilla apan har lyckats lista ut hur man får upp barnlåset på skåpet. Precis som sonen gjorde efter jag stått en halv eftermiddag och barnsäkrat lådor och skåp, borrat och skruvat mig fördärvad. Varför har man inte en bimbo hund? En dum sate som ger upp, inte hoppar en meter rakt upp i luften?! Briljant- köp en hund, precis vad du behöver. Lite mer skit att städa efter?! DAAAAH!!!
Har gjort en liten plastflaska som ska skrammla -lagt in bönor i den och kastar efter han, för att skrämma han. För så säger ju de där hundtränarna att man kan göra, för att avbryta dem & få dem känna obehag. Jo, tjena...de har inte träffat min valp.
Även om man lyckas smyga på han (händer väldigt sällan eftersom han har parabolöron & radar), sula den brevid honom...så tar han ett graciöst hopp åt sidan, sniffar på den och börjar leka?! Jaha...vattenpistol nästa! Tukta den där hunden? Mmm...blir säkert finfint.

Blind as a bat!?!

Kategori: Shoping

Det börjar bli dags för att shoppa in årets kollektion utav solglasögon snart. Funderar strongt på att beställa slipade den här gången, eftersom man liksom är lite...blind. Eller nej, så illa är det inte men kan vara grymt skönt när man kör bil faktiskt.
Sen ska man välja lite roliga bågar, funderade på ett par Ed Hardy eftersom jag är så barnsligt förtjust i deras färgglada saker. Min bil är pimpad med lite Hardy-prylar...min syster himlar alltid med ögonen när jag lyriskt upplyser henne om mina senaste fynd *S*...även sonen, dock snodde han min Hardy keps jag fick förut, poff be gone och den såg jag aldrig mer.
Hittade även en kylväska sist som jag inte kunde motstå, perfekt att ha i bilen när man ska på kortare strandturer. Och ett solskydd till bakrutan. Behövs ju när hunden ska sitta där, så han inte svimmar av värmeslag. Måste köpa en mindre bur till bilen. Hittade en ute i roslagen som jag skall greppa.
Har ju värsta stora kylväskorna av olika modeller...men man orkar ju inte alltid släpa på dem, sedan ska yngsta ha med sig leksaker, flytgrejer och annat. Och gissa vem som är packåsnan med aparmarna? Jo, precis...det blir jag det. Om jag längtar till sommaren? Det kan du skriva upp!
Och jag vurmar ju även för KOI fiskar, så vad passar väl bättre egentligen?!

På tal om förbud

Kategori: Shoping

...kommer troligen att bryta shopingförbudet, min mobil är en smula märklig. Sms signalen vill tydligen inte alltid upplysa mig om att det har kommit ett nytt sms. Extremt störande. Så det blir väl till att fundera ut vilken modell man kan tänkas förgylla väskan med den här gången.
Vilken färg bör vara lättast att hitta bland alla papper och pinaler i botten av väskan, när man i ett ogenomtänkt ögonblick råkat droppa ned mobilen, bara så där. Är ju så hett att hysteri-kraffsa i väskan efter den.
En ny touch blir det i vart fall...så långt är jag med. Jag vill gärna ha den dekorerad, har blivit så barnsligt förtjust i mobiler med ornament eller liknande den senaste tiden. Det är pensiot i mig som yrar tror jag ;)

Hade inte jag shoppingförbud?

Kategori: Allmänt

Jo...visst hade jag det. Men sedan råkade jag snubbla på lite träningskläder på rea, mmsa äldsta om vilken färg som var snyggast, sen var det bara till kassan. Så att nu har man ekiperat sig själv och ungarna. Liksom familjen softarbralla låg och mös i soffan idag. Väldigt nöjd. Väldigt stygg. Men äsch...ibland får man leva lite vildare helt enkelt.
Stod och sög på en jumper...men mnja, hejda sig. Softarbralls är bra att ha. Fick 3 par till priset av den jumpern och en munkjacka. Familjen Adidas.
Har en killkompis som tjatar på mig om att följa med på en fest. Lite sugen är jag. Han är så sjukt rolig, skrattade så jag grät idag av våra störda konversationer på fb. Det är kul när man är lika twisted, var evigheter sedan vi setts...säkert 20 år sedan (om jag nu inte glömt ngt tillfälle) är så skönt med sådana personer som kan få en att asgarva när man är helt slut i skallen. Och hans hund är lika störd som min...så man kan dö för mindre.
Ska upplysa om vad min bright lights gjort idag. Det är så att man skäms för han. Han har fått burträna idag, så han kan spänna av och ligga still, för ska jag ha med han på jobbet så går det inte att han ska vakta allt och alla helt enkelt.
Sen skulle jag handla, han sov i buren. Så fort jag vred om nyckeln så vaknade han i vild panik, skällde som besatt och vart helt hysterisk. Så, ja...det var bara att låsa upp och gå in, släppa ut han så han lugnade ned sig och fick spatsera runt istället. Han vart så upphetsad och glad...att när jag öppnade burdörren fattade han först inte att den var öppen....sen när det klickade till, så...for han iväg i en sådan hast förbi mig, kastade sig på dörren, SMACK sa det och han studsade tillbaka och landade som en sköldpadda på rygg på hallmattan.
Jag garvade så jag grät...my god ditt bimbo till hund...HUR kunde du missa mig?! Varför rama du brevlådan för? Vart ska du?!? Ja, man skäms en smula över honom. Inte smart alls. Men synen var för gudarna...en kamera på det där och jag tror youtube hade sprängts av all trafik.
Tror nästan att det är det dummaste han gjort hittils. Ja, förutom och tappa balansen och kissa på sig själv...det är också en sån där som man skakar på huvudet för och hoppas att ingen ser.

Dagens Pulshöjare.

Kategori: Vardag

Jag var lagom road idag, när man precis klivit på tuben och sitter i godan ro och puttrar fram, så plonkar ett sms i mobilen. Läser det precis innan jag ska kliva av. Men jävlar i min låda...finns det något som kallas för framförhållning kanske?!

Surt, bara sätta sig på nästa tub och åka vidare. Skickar ett sms om att det var för sent skickat och jag är redan på väg, till nästa destination. Då kommer ett sms med frågan Vart?! Jaha du...tänkte jag i mitt nu 10 grader mer uppretade sinne, men besvarade det så civiliserat som bara jag kunde.
Hinner byta till nästa transportmedel, så kommer världens jävla drygaste sms...det blixtrade i mina ögon och jag svor högt för mig själv. Råkade även spilla lite av mitt kaffe i bussen, självfallet var det herr dryg som rattade den och kommenterade: Om alla skulle göra som du, så skulle hela bussen vara full med kaffe. Vände mig om med kobrablicken och kunde nästan ha bitit huvudet av han så arg jag redan var, men...keep smiling mellan ihopbitna tänder: Amen kör inte innan man hunnit sätta sig då?! Pucko. For fuck sake, 5 droppar kaffe och han är rätt att han ska drunkna eller?!
En snäll tjej gav mig en servett i vart fall...så man slapp skvätta en droppe till så karln skulle få frispel. Får ett till sms "åk tillbaka"...jo, ungefär då...dyker hållplatsen upp och jag bara känner att nu jävlar är det fan ta mig krig, nu räcker det. Arg...eller snarare rosenrasande släpper jag väskan i backen, kraffsar fram mina cigg...svär invärtes över hur i helvetes jävla störd man kan vara. Vänd tillbaka va? I helvete heller...ska fan ta ett snack öga mot öga, men måste lugna ned mig så jag inte kastar resten av kaffet i ansiktet på personen.
Får dessutom ett ragg av några karlar, byggisar som ska styla med vanen vid övergångsstället och nästan krockar -jodå skitbra tillfälle, bitterfittan i mig har just nu mig i sitt grepp och dansar mambo med mina tankar, flirt är det sista jag behöver...kanske en verktygslåda iof?! Så kan man dra åt några skruvar i pannbenet?!
Möts utav en attityd, men det är bara att fetglömma den...här ska slipstenen dras åt rätt håll. Den där attityden kan man köra på kontorets nippertippor, möjligt att de kanske dansar efter någon pipa...men det gör fan ta mig inte jag. Ena neurosen blinkar och flipprar med rullande ögon när hon ser hur förbannad jag är, den andra försöker gå i klinch...men...den funkar inte på mig. Hade jag vart hälften så gammal, så hade jag kastat saker omkring mig och vart som en ilsk tornado. Min reptilhjärna är inte att leka med, jag skiter i...jag kan vända på klacken när helst jag känner för det.
Så...det slutade med en fredspipa, slipstenen drogs i min favör. Väl hemma så verkar man ha span på sig. Helt klart dags att flytta igen.
Finns det något jag absolut avskyr så är det när folk tror sig kunna sätta sig på mitt huvud, tilltala mig som om jag vore en hund, försöka domdera och speciellt om de själva är extremt ambivalenta och planlösa. Gnäll funkar inte hos mig heller, ta tag i saken och fixa det. Förvänta dig inte att jag klappar medhårs över en viss gräns, då smäller det. Men...aaaaooouuuum...formar fingrarna i cirklar och inbillar mig att jag mediterar...och sedan andas vi igen.
Så att jo, jag har en smula migrän idag faktiskt. Väldigt onödigt, men när det brinner till i skallen på mig så är det kört. Men...fick mina nya visitkort idag och jag bala älskar designen på dem och färgen. Men nu är det slut i rutan för aftonen. Ska försöka lägga mig innan jag får hjärnblödning *S*.

Scubadiver

Kategori: Skönhet

Finns det något skönare egentligen, än ett nattligt bad. Passade på att slänga ned en badtryffel igen- bara älskar dem. Lavendel denna gång- ett bra val för nattugglan. Gjorde mig en inpackning och insåg att jodå, dags att färga håret kanske?! Dra lite slingor i det rent av? Måste boka en tid med min frisör, så ska han få leka loss med sina skålar och pinaler. Denna gång ska jag inte få han att skratta så han dör bara...vart inte så nöjd med håret sist. My bad!
Grävde i min spahörna och till min lycka hittade jag lite havreskrubb...tada...leka SPA är bra! Kraffsade lite till och men se där, hade glömt att jag visst hade en ansiktsmask även. Super, nu känner man sig nästan pånyttfödd igen. Man doftar som en gobit. Bäst är det med badtryffeln- man liksom slipper att smörja in sig efter, det är så mycket olika oljor i dem. Syrran ringde och ville beställa fler tryfflar *S*...förstår henne. Även hon har legat och dreglat i ett bad, sniffat på prover av olika tryfflar och var lika nöjd med resultatet. Återfuktande är bara förnamnet.
(mosaicsweden.com -Sött badkar från Möbelmässan förra året)
Invigde badmjölken med sötisen...alltså den doftar så man smäller av. Men...jag är nog mer kär i tryfflarna ändå. Men mjölken var inte så illa den heller. Jag skulle kunna sluka den...vet inte om det är sötmandel i den, inte hunnit läsa än...men något får mig verkligen att bita mig i fingrarna för att inte smaka på det hahaha...förvisso naturliga grejer i den och ekologiskt laj laj, så man lär väl inte dö av förgiftning precis...men, kanske inte så lämpligt ändå. Kommer väl se ut som man har rabies innan man snubblar spottandes i badkaret och spräcker skallen. De flesta olyckor sker ju i hemme som bekant hahaha.
Imorgon är det nya kontoret som gäller, hoppas de fått dit möbler nu. För jag är inte pigg på att åka runt nu när man för tillfället är bilbefriad. Då är det skönare med raka vägen mot söders höga höjder och fröjder. Funderar på att rulla in tidigare till stan, hitta något lämpligt café och liksom...avnjuta en frukost i enskilt sällskap och bara glo ut genom rutan tills man vaknat till. Har inte hunnit reka ordentligt vart fiken ligger och när de har öppet... jag menar på "min gata i stan". För jag tänker inte stressa ned till kontoret sedan, helst vägg i vägg om man får önska.

Min Stjärna

Kategori: Valpen

Han kan konsten att se knäpp ut ibland...och det här kan man väl påstå är ett utav de tillfällena *S* kravlade som hysterisk för att komma upp i min famn medan jag solade idag, höll på välta ut mitt kaffe så att ja...det är bara att dra fram mobilen och dokumentera hans galna tilltag i vardagen.

Ska bli spännande att se hur han kommer gilla den nya bilen. Nu kommer han allt få sitta i buren, i bagaget. No more nice mama. Bara han inte kommer att yla så man dör. Ska kolla om det är tonade rutor, annars måste jag se över vart man kan lämna in bilen och få det ordnat. Han kommer väl krevera i sommar annars kan man väl misstänka.

Raffs & Röj pågår -stör ej!

Kategori: Vardag

Fick lite energier idag utav att hänga och softa i solskenet. Ur det blå påbörjades kraffs i skåp, liksom sortera ut pinaler, slänga och försöka skapa en inbillad ordning i kaoset. Men även för att sortera tankar. Hittade ett gammalt kassetband -ja, ni läste rätt. Dammade av den avdankade stereon och drog på den. Sweet, ett gäng älskade gamla låtar dunkade och dränkte omgivningen.

Jag poppade runt och plockade, kastade, sorterade, sjöng och dansade. Barnen stirrade storögt på mina moves, nu har mamsen blivit en smula tokig. Det var diskussioner om moppar och mopedbilar när jag pausade och vi tog en fika på balkongen. Personligen tycker jag att ta körkort är en större prioritering än att köpa en moppe. Men det är väl den praktiska sidan av mig.
Hittade lite saker som jag saknat rätt länge. Väldigt skönt att röja. Gäller att passa på när man är "in da mood" annars blir det aldrig gjort. Ska även rensa ut saker som skall skickas vidare till brorsan och hans brud. De behöver i princip allt som man har 17 uppsättningar av ändå. Så kanske man rent av kommer att skåda lite tomma ytor igen.
Fick lov att stänga av min andra lur, en lite besvärlig karl har börjat jama sig i den åter igen (men det är ju som bekant vår...) och jag känner att jag orkar faktiskt inte höra vad han har att säga, för det intresserar mig faktiskt inte. Såg första raden, om jag ska dit ned i sommar...höhö...kanske jag ska, men kommer inte mellanlanda i den staden ändå. Säger bara juggar, de tror att man svimmar av tacksamhet för att de kan konsten att slicka fast sig låren på en, fast man sparkar.
Nästa helg funderar jag på om man ska till sommarstället, eller till landet? Kan inte bestämma mig riktigt, men måste nog dra förbi stugan och städa upp den inför säsongen. Kanske damma av grillen och inviga våren på riktigt. Fast jag måste nog förbi landet även för att tömma min lilla Nisse på pinaler och langa över i den nya bilen. :D Kommer kärringhoppa heeeela vägen ut till roslagen, kallsvettig och be till bilguden att jag inte trampar på fel pedaler och slutligen steppar likt en hysterisk ödla över golvmattan hahahaha...kan se det framför mig utan problem.
Skulle behöva ta mig en avstickare och lämna en tavla och en ikon till en viss person. Har väl säkert gått 2 år sedan jag lovat komma förbi...kanske 3? Man är väl inte turbo jämt ;)
Note to self: för över pengarna från det kortet och klipp det i atomer :) ändå inga viktiga sms/samtal på det numret

Lite hopsan-steg

Kategori: Vardag

Har haft sjukt roligt, vi fick en studsmatta av en väninna igår. Fjant som man är så kan man väl inte bara motstå frestelsen. Jag, liten och hunden har hoppat oss fördärvade...skrattat ihjäl oss. Även tonåringen har invigt mattan. Är ju galet kul att studsa runt. Säkert helt normalt när man närmar sig 40 med stormsteg *hostar*.

Men som jag alltid har sagt, jag kommer aldrig bli helt "vuxen". Jag tänker behålla barnasinnet så länge det bara går. Ringde och kollade när skyttesäsongen har tänkt att dra igång, känner hur det rycker i avtryckarfingret och jag är sugen på att börja tävla igen. Ska spöa gubbarna, så de vet att de lever. Note to self: Fram med hantlarna och påbörja armträningen, fixa axlarna och nacken. Här ska det skjutas ända fram till sommaren. Har faktiskt saknat att vara ute på banan. Det är så skönt, liksom man släpper alla tankar, bara målet i sikte, på med hörselskydden och världen där ute -be gone!
Funderar på att köpa ett eget gevär, så man slipper hålla på ställa om hela tiden och hitta en rem som verkligen passar mina smala armar. Blir snart styrelsemöte, så jag ska kolla mina stats då och lägga upp en plan hur jag ska erövra dem alla återigen.
Och så kom äntligen de goda nyheterna, den nya bilen är på väg. Får den kanske under veckan om alla papper blir klara. Kommer behöva sätta mig och lära mig köra den, var flera år sedan man körde manuell växellåda så jodå, miss Hoppsan kommer studsa fram över gator och torg. Kommer skämma ut mig...jag vet det. Min sötnöt ska få komma och leka körskolelärare hahaha, blir bäst så.
Men nu...över till SOLEN och en skvätt KAFFE

Dödens käftar

Kategori: Vardag

Jaha, det är med sorg i hjärtat man fick meddelandet att min kära lilla bil kommer att bli slaktad. Dödsdomen kom idag. Kamrem har rasat utöver den emineta lilla brand i bagageluckan jag fick förra helgen.
Det var den bilen det. Nisse kommer gå i pension. Nisse och jag har haft ett par sköna hårresande år ihop. Som när miss krokiga tår fick för sig en svettig sommardag att outa sina fötter i bilen...jag menar, där drar jag min gräns- snuskiga fötter, stinka tåbira?! Självfallet dekorerade jag hennes tå med en "wonderbaum"...men tro mig, det var bara att trycka ned rutorna & sedan flipfloppa upp henne. Inge bra!!!

 

Vi körde joyride, jag och Nisse längst med halva Sveriges sydkust en sommar. Förvisso var det då Nisse började jävlas med mig på riktigt. Min hemresa på 40 mil i spöregn, med en bil som fick märkliga frispel, tappade farten på motorvägen, det var inget drag i han. In på en mack med hjärtat i halsgropen...BARA 37 mil kvar till Stockholm. Hur gör man nu då? På macken så lyckas man få i sig en fika med darriga händer och lätt ångest, hade yngsta med mig, äldsta var utomlands med mormor, pappa befann sig 200mil ifrån, syster ungefär en 50 mil bort och man bara SNÄLLA NISSE FOR FUCK SAKE, låt oss komma hem!!! Jag vill inte GÅ i spöregn med barn & packning, lifta som en självmordsbenägen (har allt sett Liftaren va...AHA mmm skitfarligt).

Fick köra 50km/h på motorvägen, för mer än så ansåg sig inte Nisse vara i stånd för. Skitkul. Ni vet alla som blängde och knacka panna åt en, man bara...ser du mitt finger?!? Eller ska jag öppna vindrutan?! Fuck off, jag ska hem. Så att...mmm...den resan tog MÅNGA timmar. Vi fick in en fripassagerare i bilen...plötsligt skriker liten helt hysteriskt i baksätet, gråter?! Men vad fan är det nu då?! Jo...en FLUGA! -Mamma ta booooort!!! Jag är rädd!!!

Jo...i spöregn? På motorväg? Pajko bil? Och då ska man jaga flugor? Som är stora som en snorkråka ungefär?! Försöker lugna sonen...men tjena, flugan var ute efter att DÖDA han.

 

Så att Nisse och jag, vi har sett lillfisen byta bilbarnsstolar, flytta till baksätet och lekt rally. Även klantarslat oss ihop- Nisse blev assraped av en hel betongvägg en vinter. Jag skämdes medan jag tejpade ihop hans mosade häck, letade rätt på lite metallwire för att lyckas hänga upp stötfångaren medan man...diskret med foten skrapade iväg de bordellröda bevismaterialen från den bländvita snön. (Än i dag är jag ARG på mig själv hur jag lyckades *S*).

 

Nu kommer jag snart få en äkta morsa-bil. En kombi. Kommer känna mig lite lätt som en fjant. Nu kan man inte leka stylish singel längre. Liksom blåsa fram med solbrillsen. Nu kommer man se ut som fotbollsmorsan. Blörk!

Färgglad väska?

Kategori: Shoping

Hm...förvisso lite nostalgi över det hela och lite roligt, men verkligen opraktisk. Men en kul idé

Rubik's Cube Handbag by Castelbajac

Stilrena leksaker?!

Kategori: Vardag

Nog för att man liksom skulle vilja ha lite mer stilrena leksaker, så man slipper bli blind på ögonen när man kliver in till lillkillen, men det händer väl sällan.
Så...råkade halka in på en blogg, yppeligt tips...här ska det sprayas (sen kanske han tror han har fått nya grejer hehehe)

Dagens vitaminboost

Kategori: Skönhet

Kör en smoothie med hallon, kiwi, björnbär och toppar med ett par blåbär ;) ska man vara nyttig, så ska man!

Hos Uppfödaren

Kategori: Valpen

Att just Cico skulle äga ett guldfiskminne, det kunde man banne mig ana sig till. Eller snarare selektivt minne (för han minns allt annat som han inte ska).
Vi hinner komma in...och han börjar med att skämma ut en fullständigt...tatarataa tataaa...han skäller som besatt, skvatt galen, visar sitt bländvita garnityr och nästan ska käka upp uppfödarna?! Men sweet lord peebrain, de har matat dig och älskat dig innan jag kom och adopterade in dig i vår familj. HUR kan man vara så..så...GALEN?!
Och bam sa det så kom mamma, mormor och ja...vem sjutton nu den där hanen var (inte besläktigad så kallat, dock lika bitter...men hm) och mormor fick frispel, en skällande snorvalp i mitt hus?! Vet hut...och sen naffsade hon till han så han kissade på sig. Ja, så går det när man bråkar med gamla damer...stryk får man helt enkelt!
Tänkte i mitt stilla sinne...dumma valp, hur tänkte du nu då?!? När de väl låst in den nu gravt uppretade mormodern och Cico´s ögon slutat rulla hysteriskt, så började han landa i sig själv. Vi satte oss och fikade, han verkade i vart fall känna igen sonen...för fopp sa det så satt han i hans famn och mös.
Efter lite kärlek och inkontinensbesvär över halva parkettgolvet efter en grand tour i sin gamla boning, satt nerverna där de skulle. Vi skrattade allihop...achtung achtung das crazy baby is back in da house. Slutligen kände han igen uppfödarens man, slickade sönder honom och bara mös i hans famn. Precis som alla knähundar var han balla allan i brallan, när han satt i knät. En av deras unghundar kom och ville leka med han...jodå...achtung das is nisht populären allz. Man bara jahapps...å här har man då framstått som om man har lärt odågan ett civiliserat leverne....men inte det. Att dampa loss, skvätta pink och betee sig som en blådåre är uppenbarligen vad han själv anser sig ha för talanger?!
De bara skrattade och sa att det är bara tonårsfasen...liksom hjärnspöken på hög nivå. De berättade om mormoderns inbillade fara, varenda gång de passerar en viss sten på promenaderna blir hon galen, skäller som en toka. Fnissade...jo tack du, då vet vi att det är rakt nedåtstigande arv...trodde han hade synfel, men nej nej...fullständigt normalt tydligen?!
Slutade i vart fall att han kunde visa upp sin mer charmiga sida...inte den där "Jag tror jag är SÄPO, allt bör betraktas som livsfara för mitt skyddsobjekt (dvs jag då) och skall elimineras". Förvisso trevligt med en egen livvakt, men ibland...liksom...ja...ruttnar man på hans vaktande. Men det ska vi allt ta ur han.

Fick ett tips om en blogg

Kategori: Vardag

Och jag gråter av igenkännande skratt...en mamma, lika morgonbitter som en själv och ironisk. Det finns de mammor som försöker lura på en att tillvaron med barn alltid är en gudagåva, självfallet var det ett halleluja moment när de krystade fram underverket men en svettpärla på läppen och ett fjantigt flin. (Ni vet, det är dom där som tror att trottoarer är till för att breda ut sig som solfjädrar med sina förbannade barnvagnar, de som tvärnitar högst upp vid rulltrappans slut, så man håller på att döda sig själv när man försöker hålla balansen och bara...KOMMA FÖRBI.)
Inte som en själv...en aggresiv och vrålande best som skulle döda allt och alla (typ hotade karln att sexvägra & ville han ha fler får han föda dem själv), kanske mer som en scen ur exorcisten än den blida modern. Ja, jag inbillar mig i vart fall att det var så...lustgasade mig tills jag vomerade och svor, ålade mig och försökte fly. Äger körkort att ratta barnvagn med enhands fattning, blockerar inte utan sam-existerar smidigt i butiker, jag märks inte helt enkelt.
Så att...ni som vill läsa om denna mammas vardag klickar er genast till: http://www.meekatt.com/ ni som har klass A barn, allt är puttinuttigt & förstår inte varför man inte kan bredda ut sig på trottoarer...kan hoppa den, MEN...är ni lite sugna på att erkänna och inse att barn ibland inte är så förbannat roliga, så förlusta er i de mörka tankarna.
Ps. Jag födde två barn utan bedövning. Elefantungar. Har inte kommit över det än...är nog långsint när det gäller smärtor...eller ja, traumatiserad iaf.

Bed of roses- på riktigt

Kategori: Inredning

Bara råkade se en så söt bild...är ju lite smålyrisk så fort jag ser en divan eller trädgårdsmöbler i gjutjärn, så gissa om jag hickade & klickade när jag såg den här på FB
"For every beauty there is an eye somewhere to see it. For every truth there is an ear somewhere to hear it. For every love there is a heart somewhere to receive it."

~ Ivan Panin

Två stolar levererade!

Kategori: Shoping

Vad skönt, nu har mina nya kontorsstolar kommit på plats till hemmakontoret, nästa vecka kommer väl mina kontorsmöbler till showroomet även, måste se till så jag får en stol levererad dit. Min rumpa är så nöjd nu i vart fall, mjukt och skönt. Snart kanske även mina nya visitkort dyker upp & det är väl inte en dag försent det heller.
Och jo, det slutade med att jag inte kunde skiljas från jumpern, tunikan och sen vart det även en kavaj...men sen är det slut på shoping för den här månaden. Måste ju fixa bil eftersom min trostjänare inte riktigt vill samarbeta längre. Lyxfällan nästa *S*.
Dagens outfit: min älskade kofta, ena scarfen från Cream och en skinnjacka...voilá, ut på kundbesök och ha det bra! Låter vårkänslorna sprudla ;)

Obeslutsamhet brukar jag inte lida av.

Kategori: Shoping

Men seriöst...har två supersnygga tunikor/klänningar från Branting hemma...en typ beige och en svart och jag kan verkligen inte besluta mig för vilken jag ska ta?! Den svarta är väl mer gångbar, eftersom den passar till allt, köpte en scarf från Cream Clothing (eller förlåt...2 vart det för de var så fina) och de passar perfekt till den svarta. Har ju jobbat med bl.a deras kollektioner förut, så de ligger mig en smula varmt om hjärtat när man ser dem i butiker, blev ju en smula nostalgisk.
Sen den mer kanske sandfärgade är ju skitsnygg när man fått färg, perfekt till jeans osv. Det är första dilemmat. Det andra är två kashmir koftor, ena är från Costummade och den andra från Eva & Claudi...älskar dem bägge men...blir lite väl dyrt. Tutti landar vi på 8.284 riksdaler?! Och då har jag redan hunnit bränna en hel del redan...uj uj inte bra. Men jag är fan kär.
(uppdaterar med bilder)
Nu vart det inte den bästa kvalitén på bilden med den grå koftan...så en liten detaljbild kan ju vara bra :)
Så mnja...alltså jag kommer nog köpa koftan från Costummade misstänker jag och kanske den svarta tunikan till att börja med. Ouff...då landar vi på det facila priset 3794 riksdaler?! Jaha...bättre än 8 lappar i varje fall hahaha (pappa kommer DÖDA mig om han skulle veta -eh jo, jag är vuxen, men han får hjärnblödning bara man nämner shoping). Orkar inte plåta av dem just nu...men kanske imorgon om jag hinner så kan ni ju få skaka på huvudet åt mig hahaha.